Begeleiding van Achmea Bank bij de overname van bancaire activiteiten

Issues voor project

Jaap Bosch, Manager Business Intelligence bij Achmea Bank en programmamanager van de a.s.r.-migratie: “Voor de signing van de deal hebben we met een aantal mensen nagedacht over de inrichting van het programma. Op 21 maart 2019 werden de handtekeningen gezet en dan moet je meteen rennen. Bij een grote en complexe migratie als deze moet je in korte tijd aan veel zaken tegelijk werken. Je hebt te maken met regelgeving en stakeholders; alle ogen zijn op je gericht. Het klantperspectief was leidend; je moét zeker weten dat je na de migratie alle (spaar)producten en dienstverlening kunt borgen. We hebben daarom vooraf ongelooflijk veel controles uitgevoerd.”

Aanpak

De directie van Achmea Bank realiseerde zich dat dit een project is dat je er niet zomaar bij doet. Jaap: “Je kunt mensen maar op één plek tegelijk inzetten. Daarom zijn een paar andere trajecten tijdelijk in de ijskast gezet. Die focus heeft in belangrijke mate bijgedragen aan het succes. Een harde deadline hielp natuurlijk ook.” De programmaorganisatie kon verder leunen op eerdere spaartrajecten. “We hadden een ingewerkte crew, een redelijk gestandaardiseerd draaiboek en bewezen processen. Voor het hypothekendeel hebben we dankzij ProMinded ook snel de juiste externe specialisten, een ervaren projectmanager en programmaondersteuner, aan boord kunnen halen. Zij leverden vanaf dag één toegevoegde waarde.”

Resultaat

Op 1 december 2019 was de closing. Het project bevindt zich nu in de nazorgfase. “Alles is gegaan zoals we voorzien hadden”, zegt Jaap tevreden. “We hebben een heel goed doortimmerd plan vanaf dag één ontzettend zorgvuldig en vrijwel volledig volgens plan kunnen uitvoeren. Dat is bijzonder en een groot compliment aan de organisatie.”

Meer weten over dit project

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.