Onze opdrachtgevers weten dat onze aanpak werkt

ProMinded vertaalt strategische verandervraagstukken, klantwensen en veranderende wet- en regelgeving naar een uitvoerbare en gedragen aanpak. Dit doen we onder meer voor de volgende klanten:

Achmea Bank heeft in 2019 een deel van de bancaire activiteiten van a.s.r. bank overgenomen. Het ging om een spaarportefeuille met circa 125.000 klanten en een volume van 1,7 miljard euro, en een hypotheekportefeuille met een volume van 1,5 miljard euro. De overname past in de strategie van Achmea, die onder meer is gericht op groei met pensioenen en pensioendienstverlening en daarmee geïntegreerde bancaire producten en vermogensbeheer.

InsingerGilissen Bankiers N.V. is een private bank die zich richt op vermogende particulieren, families, stichtingen en verenigingen. Drie maanden na de afronding van de integratie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen Bankiers stond InsingerGilissen voor een grote uitdaging. De invoering van nieuwe wet- en regelgeving MiFID II raakte alle onderdelen van de nieuwe organisatie.

Na de introductie van het SNS-franchisemodel was het niet geheel duidelijk hoe de initiële, integrale dienstverlening vanuit de centrale SNS-organisatie kon worden verbeterd. Aan de andere kant was het niet transparant hoe het franchisemodel en alle afspraken over de support werden ervaren door de franchisenemers. Door jaarlijks de tevredenheid van de verschillende partijen te meten, worden verbeterpunten in kaart gebracht én aangepakt.

DAK is een coöperatie die bestaat uit circa 1.500 samenwerkende financiële intermediairs, die zich met name richten op hypotheken. Omdat de ‘execution only’ oplossingen van enkele geldverstrekkers en vergelijkers onder druk staan, wordt gezocht naar een alternatieve oplossing: ‘geholpen zelfbediening’. De DAK-intermediairs vinden het een goede zaak als DAK hierin faciliteert.

Voor Staalbankiers was het onmogelijk geworden om op een kostenefficiënte wijze te blijven voldoen aan de toenemende eisen op het gebied van wet- en regelgeving, efficiëntie en technologische vooruitgang. ProMinded ontwikkelde een integraal verandertraject om de bank aantrekkelijker te maken voor overname, begeleidde de migratie naar Van Lanschot en ondersteunde Staalbankiers bij het inleveren van de bankvergunning en de verdere afbouw van het bankbedrijf.

CACEIS (voorheen KAS BANK) is een effectendienstverlener gericht op professionele partijen in de pensioen- en effectenwereld. Enkele gebeurtenissen in het verleden leidden tot het besef dat de processen integraal aangepakt moesten worden om een betere operationele efficiency te bereiken en meer 'in control' te zijn.
De tijd was rijp om een flinke stap te zetten op het gebied van operational excellence.

Het idee achter MUNT Hypotheken is ontstaan in de financiële crisis. Enerzijds werden er steeds minder hypotheken door banken afgesloten. Anderzijds waren institutionele beleggers die wilden investeren in de Nederlandse hypotheekmarkt, maar dat niet of nauwelijks rechtstreeks konden doen. MUNT Hypotheken besloot om dat te organiseren, zodat deze groep buiten de bank om kon toetreden tot de hypotheekmarkt.

Benieuwd naar onze oplossing voor uw organisatie?

Neem contact op

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.