De integratie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen Bankiers

Issues voor project

InsingerGilissen Bankiers N.V. is een private bank die zich richt op vermogende particulieren, families, stichtingen en verenigingen. Drie maanden na de afronding van de integratie tussen Insinger de Beaufort en Theodoor Gilissen Bankiers stond InsingerGilissen voor een grote uitdaging. De invoering van nieuwe wet- en regelgeving, namelijk MiFID II, raakte bijna alle onderdelen van de nieuwe organisatie.

Aanpak & verbeteringen

ProMinded heeft de veranderingen aan de commerciële kant van de organisatie aangestuurd. Wij hebben de wettelijke vereisten opgeknipt in concrete ‘deliverables’ en samen met het management hierin een strikte prioritering aangebracht. Voor alle deliverables is de impact geanalyseerd, een oplossingsrichting vastgesteld, het bestaande beleid aangepast aan de nieuwe wettelijke uitgangspunten en dat is vervolgens verwerkt in de dagelijkse werkwijze van de medewerkers van Private Banking en Investments.

Resultaat

In korte tijd zijn er basisoplossingen geïmplementeerd voor onder andere de adviesbeoordeling, verstrekking van KID’s, de ex ante en ex post kostentransparantie en product governance. Op een ‘agile’ werkwijze zijn deze basisoplossingen verder verbeterd tot de gewenste eindoplossing. De procesbeschrijvingen en werkinstructies zijn geactualiseerd of opgesteld. Via meerdere informatiesessies zijn alle medewerkers geïnformeerd over de veranderingen. 

Meer weten over dit project

Om u beter en persoonlijker te helpen, gebruiken wij cookies en vergelijkbare technieken. Als u verder gaat op onze website gaan we ervan uit dat u dat goed vindt. Meer weten? Lees dan onze privacy policy.